Wiskozymetr kapilarny | Wiskozymetr kapilarny LK 2.1/ 2.2
|
| Ten nowej generacji wiskozymetr kapilarny zwiększa sprawność i dokładność pomiarów w laboratoriach kontroli jakości, na
przykład:
- w browarach i brzeczkowniach do kontroli lepkości piwa i brzeczki
- do jakościowej kontroli w fabrykach produkujących wyroby malarskie lub farby graficzne i w przedsiębiorstwach malarskich
- w przedsiębiorstwach chemicznych i metalurgicznych do jakościowej kontroli roztworów polimerów
- w przedsiębiorstwach mleczarskich, przetwórstwa warzywnego i owocowego oraz przemysłu spirytusowego do jakościowej
kontroli wyrobów finalnych
- do oznaczania lepkości produktów wytwarzanych z olejów mineralnych i olejów hydraulicznych
Jeden cykl pomiarowy trwa jedynie 25 sekund. Na wyświetlaczu pokazywana jest wartość mierzonej lepkości, mierzona temperatura
oraz lepkość w odniesieniu do skompensowanej temperatury
Opcjonalnie może być dostarczony płaszcz termostatowania układu pomiarowego
Opatentowany układ pomiarowy wykonany ze stali nierdzewnej może być szybko i skutecznie
wyczyszczony i w normalnym użyciu nie ulega uszkodzeniu
Zintegrowany program komputerowy, jedynie z czterema elementami operacyjnymi i połączenie
szeregowe RS 232 C gwarantują prostą obsługę, automatyczne wykonywanie cykli pomiarowych
oraz dokumentowanie mierzonych wielkości
Stosując komputer PC, nasz specjalny program oparty na systemie WINDOWS i nasz automatyczny
próbnik pozwala na szybkie zainstalowanie zautomatyzowanej stacji pomiarowej
Zakres pomiarowy, (mPas) | 1 ... 1 x 104 |
Kapilara nr 1 | 1 ... 20 |
Kapilara nr 2 | 5 ... 100 |
Kapilara nr 3 | 20 ... 400 |
Kapilara nr 4 | 100 ... 2000 |
Kapilara nr 5 | 500 ... 10000 |
Kapilara specjalna nr 6 | 1 ... 3 |
Zakres temperatury, (°C) | 0 ... 80 |
Kliknij tutaj, pytaj nas o więcej informacji np. o ofertę
|
|
| |
|
|