![]() | |
Homogenizatory typu stomacher BAGMIXER® Bagmixer® jest znany w laboratoriach gdzie rozdrabnia się próbki. Bagmixer® izoluje florę mikrobiologiczna zawartą wewnątrz
i na powierzchni ciał stałych. Rozdrabnianie próbek do konsystencji zawiesiny jest niezbędne dla próbek zainfekowanych.
Bagmixer® znacznie skraca czas przygotowania próbki: 30 do 60 sek. Jest zazwyczaj wystarczającym czasem dla próbki.
Bagmixer® oferowany jest w różnych opcjach pojemności i sterowania zapewniając tym szeroki zakres stosowania we wszystkich
rodzajach badań i analiz. Dostępne warianty stomacherów: MINIMIX® 100 VP - drzwiczki pełne, dla torebek 80 - 100 ml oraz regulacją częstotliwości uderzeń w zakresie 6 – 9 cykli/ min oraz czasu pracy w zakresie od. 30 do 210 sek. i trybem pracy ciągłej. MINIMIX ® 100 VW - drzwiczki z okienkiem, dla torebek 80 - 100 ml oraz regulacją częstotliwości uderzeń w zakresie 6 – 9 cykli/min oraz czasu pracy w zakresie od. 30 do 210 sek. i trybem pracy ciągłej. Zastosowanie: Analizy żywności, farmaceutyczne, kliniczne i weterynaryjne (biopsje, próbki organów lub próbki kału itp.). Próbki molekularne (proteiny, lipidy, DNA itp.) Testy na toksyny, (HPLC, GCMS itp.). BAGMIXER® 400 P – drzwiczki pełne, dla torebek 80 - 400 ml. BAGMIXER® 400 W – drzwiczki z okienkiem, dla torebek 80 - 400 ml oraz tacą ociekową. BAGMIXER® 400 VW – drzwiczki z okienkiem, dla torebek 400 ml, tacą ociekową oraz regulacją częstotliwości uderzeń w zakresie 6 – 9 cykli/ min oraz czasu pracy w zakresie od. 30 do 210 sek i trybem pracy ciągłej. Zastosowanie: Analizy bakteryjne żywności, mięso surowe i gotowane, ryby, warzywa, owoce, cista itd. Roztwory, zawiesiny itp. JUMBOMIX® 3500 VP - drzwiczki pełne, dla torebek 400 - 3500 ml, tacą ociekową oraz regulacją częstotliwości uderzeń w zakresie 6 – 9 cykli/ min oraz czasu pracy w zakresie od. 30 do 210 sek. i trybem pracy ciągłej. JUMBOMIX ® 3500 VW - drzwiczki z okienkiem dla torebek 400 - 3500 ml, tacą ociekową oraz regulacją częstotliwości uderzeń w zakresie 6 – 9 cykli/ min oraz czasu pracy w zakresie od 30 do 210 sek. i trybem pracy ciągłej. Zastosowanie: Duże próbki: żywności, próbki na obecność włosieni w wieprzowinie, tekstylia, testy bakteryjne i chemiczne, odpady, filtry wodne i powietrzne, substancje błotne, testy sterylności, medycyna sądowa itp. Rozdrabnianie proszków przemysłowych i polimerów itp. Ponadto każdy z wybranych modeli może zostać na specjalne zamówienie wykonany z chłodzeniem lub grzaniem. Korzyści: Automatyczne rozpoczynanie i kończenie pracy. Możliwość ustawienia czasu pracy na 30, 60, 90, 120, 180 sekund lub na pracę ciągłą. Podwójnie zabezpieczone drzwiczki. Bardzo szybki mechanizm rozdrabniający z regulacją liczby uderzeń 6 lub 9 na sekundę. Wykonany w całości ze stali nierdzewnej kwasoodpornej; obudowa nie rdzewieje w miejscach uszkodzenia powłoki ochronnej. Drzwiczki całkowicie otwierane - wygodniejsze czyszczenie. Bardzo precyzyjnie wykonany mechanizm napędowy - niski poziom hałasu podczas homogenizacji. W przypadku modeli W możliwość obserwacji próbki podczas homogenizacji. Dzięki zastosowaniu specjalnych stopów metali można w nich homogenizować próbki o znacznej twardości np.: sery twarde, podsuszone mięso lub wędliny, kraby itp. Bogata oferta osprzętu do stomacherów, wybrane akcesoria dostępne od ręki:
| |
Po rozcieńczeniu homogenizacja jest szczególnie ważna przy analizach mikrobiologicznych. Stomachery typu Easy Mix oraz Mix 2 cechują się wbudowanym wyświetlaczem cyfrowy z funkcją programowania czasu homogenizacji od 10 sekund do 3 minut oraz z opcją pracy ciągłej, z funkcją automatycznego startu po zamknięciu drzwiczek, z elektroniczną funkcją zabezpieczenia mechanizmu i silnika (bez użycia amortyzatorów gumowych i sprężynowych), ze stalową komorą, prędkość 240 uderzeń/ min, dla torebek 80 i 400 ml. |
![]() |